Thursday, September 29, 2005

En bartenders betraktninger

Her om dagen (onsdag) hadde jeg min første vakt som bartender på studenthuset her i Volda. Etter dette sitter jeg igjen med et par inntrykk: 1. Fyttigrisen så mange gamle studenter som egentlig finnes. 2: Kan folk være så snill å IKKE putte snusklyser (med tilhørende herligheter) i de tomme / halvtomme ølglassene sine? Jeg trenger vel ikke å fortelle at det er utrolig ekkelt å vaske. 3: Det kan faktisk være ufattelig kjedelig å ikke ha noe å gjøre på jobb. Da vil jeg heller ha en stor flokk halvfulle studenter foran baren. Ikke på Rokken en onsdag.

Monday, September 26, 2005

Sunday night traveller

Jeg har vært i Orkanger, Trondheim, Oslo, Ålesund og Volda på en dag. Det er ikke å anbefale. Ikke et vondt ord om noen av stedene, men slikt kan bli for mye selv for en ung og sulten rabbagast.

Anledningen for denne intense reisevirksomheten var mitt verv i Elevorganisasjonens valgkomité. I helgen var det årsmøte i Sør-Trøndelag, og jeg fikk jobben som komiteens utsendte. Nå er ikke Volda det største trafikknutepunktet på kloden, så det er ikke spesielt enkelt å komme seg verken hit eller dit. Heller ikke til Orkanger, der møtet var lokalisert.

Alternativet til denne voldsomme rundreisen var to bussturer på henholdsvis ni og tolv timer. Det tatt i betraktning er jeg faktisk glad at jeg valgte dette alternativet, til tross for at det er en av de mer slitsomme reisene jeg har utsatt meg selv for.

Noe positivt kom det uansett ut av det hele. Jeg fikk sett Nidarosdomen igjen, jeg fikk oppleve ekte trøndersk bygdekultur (råning på rutebilstasjonen i Orkanger) og jeg fikk kommet meg innom et Platekompaniet-utsalg og svidd av noen hundre kroner på CD'er (Sigur Ros, Annie, Raga Rockers og Coldplay). Så var kanskje ikke vandring gatelangs i Ålesund søndag kveld fullt så gøy.

Friday, September 23, 2005

En sau i bånd

Da jeg var på min første rekognoseringstur i mitt nye hjemsted Volda, var noe av det første jeg fikk øye på en sau i bånd. Ja helt korrekt, en sau i bånd! Dette dyret som vi er vant til at beiter fritt i grønne fjellsider over vakre fjorder, sto fasttjoret til et tre på en gressmark midt i Volda. Ikke nok med at dette bondske innslaget befant seg i det man må kunne kalle Volda sentrum, sauen var frekk nok til å ha bolig mer sentralt enn undertegnede. Undertegnede, som regner seg selv som en ungdommelig, urban student, tidligere kun med tilholdsted i landets to største byer. Det er offisielt: jeg er fornærmet av en firebent skapning med hovedoppgave å produsere råvarer til strikkegensre.