Saturday, December 03, 2005

Men monarkiet var ikke dødt

Det er selvsagt bare en ting som kan avbryte NRKs sportslørdag: kongehuset.

NRK viser igjen hvor dypt rojalistiske og langt fra upartiske de er i monarki-debatten. Idag avbrøt de flere ganger den ordinære sendingen med ekstra nyhetssendinger om at Mette-Marit hadde født en sønn. Ikke nok med at fødsler er noe som skjer hver dag, dette var også noe vi alle visste skulle skje. Aviser og TV har mast om det i månedsvis. Ligger ikke litt av poenget med ekstra nyhetssendinger i at de skal fortelle om noe uventet og viktig?

Hva så med innholdet i sendingen? Her benyttet man tiden i den ekstarordninære sendingen til å fortelle om andre kongefødsler og hva disse barna skal hete. Godt da det bare var hopprenn vi gikk glipp av.

Men det er neppe slutt der. Jeg minnes en hissig tekst jeg skrev for noen år siden da det forrige barnet til kronprinsen ble født. Da kunne jeg fortelle om en Dagsrevy-sending der det ble brukt en halvtime på kongefødselen. Gjør dere klar for rojalitets-helvete på landets viktigste nyhetssending i kveld.

Flere og flere innser faktisk hvor urettferdig og udemokratisk det er at privilegier og titler går i arv, slik det er i den norske forfatningen. Da er godt for kongehuset å vite at de alltid kan stole på sin trofaste venn NRK.












Årsaken til alt oppstyret

3 comments:

Anonymous said...

Finn blogg du har! Men LENGE LEVET MONARKIET, METTE-MARIT, INGRID ALEXANDRA OG SVERRE MAGNUS! :-)

Anonymous said...

Finn blogg du har! Men LENGE LEVE MONARKIET, METTE-MARIT, INGRID ALEXANDRA OG SVERRE MAGNUS! :-)

Anonymous said...

Finn blogg du har! Men LENGE LEVE MONARKIET, METTE-MARIT, INGRID ALEXANDRA OG SVERRE MAGNUS! :-)